One million dollar question: Hoeveel ruimte geef je aan je wederhelft?

Kleerkast met een persoonlijke touch!

Dames, opgelet ! Een kleerkast … ze lijkt nooit groot of praktisch genoeg. En toch: hoe je het ook draait of keert, voor veel vrouwen (en mannen) is de kleerkast iets waar je instant happy van wordt op een druilerige dag. Voor mannen die nu met hun ogen rollen: vergelijk het maar met een mancave… #enoughsaid

Een kleerkast … ze lijkt nooit groot of praktisch genoeg.

DIY – zelf maken | Kleerkast met een persoonlijke touch

Jouw inloop kleerkast | De million dollar question ?

En de million dollar question: hoeveel ruimte geef je aan je wederhelft?

Wat wil je & wat kan?

Ja, je kan er ver in gaan. We dromen allemaal wel eens weg bij het zien van die kolossale kleerkasten in MTV Cribs of die dromerige kleerkasten – of eerder kamers – op Pinterest. Ons budget is echter iets beperkter. En onze ruimte al zeker. Maar dat wilt niet zeggen dat we daarom moeten settelen voor enkele planken tegen een muur.

Het geheim is research! Ga op zoek naar beelden van kleerkasten die haalbaar zijn en kunnen werken in de ruimte die je ter beschikking hebt. Vervolgens ga je je nood bepalen. Heb je liever veel lades of verkies je alles op een kleerhanger? Hoeveel ruimte heb je nodig voor je schoenen en/of handtassen, of zijn er spullen die eigenlijk weg mogen? En de million dollar question: hoeveel ruimte geef je aan je wederhelft? Het klopt dat je nooit bergruimte te veel kan hebben. Maar slim omgaan met de bergruimte die je hebt, is des te belangrijker. Zeker als je met een beperkte ruimte zit.

Ghent poster (Mapify), planten/binnenkant kleerkast (IKEA), witte stoel (pastoe), vloerkleed (casa) en spiegel (tweedehands).

Ghent poster (Mapify), planten/binnenkant kleerkast (IKEA), witte stoel (pastoe), vloerkleed (casa) en spiegel (tweedehands).

DIY deuren, foto’s en leuke deurknopjes

Niets beter om je kleerkast te personaliseren dan zelf je deuren te maken. Wij hebben hiervoor verschillende platen dennenhout gekocht in een doe-het-zelfzaak. Na het op maat zagen hebben ze een laagje (met water verdunde) verf gekregen en een vernislaag voor bescherming. Zo kregen ze een zachtere look maar bleef je de prachtige houtstructuur zien. Vervolgens hebben we gaten gemaakt voor scharnieren. Resultaat? Prachtige deuren voor een prikje!

Gezien we zo een koppel zijn dat een overvloed aan herinneringen en foto’s heeft, maar niet genoeg muren, hangen er aan de binnenkant van sommige deuren enkele leuke foto’s. Ideaal voor een spontane glimlach elke keer je een deur opent en eenvoudig te switchen of uit te breiden.

DIY deuren, foto’s en leuke

DIY deuren, foto’s en leuke

Het enige wat je dan nog moet doen is leuke deurknopjes vinden. Deze hebben we in Duitsland in een koopjeshoek van een interieurwinkeltje gevonden. Alleen hadden we er om de een of andere onbekende reden te weinig gekocht. Dat hebben we dan maar opgelost door voor elke dubbele deur slechts 1 deurknopje te voorzien. Zo krijg je toch je kleerkast perfect open, het geeft een leuk resultaat en ons probleem was ermee opgelost!

Project kleerkast : check!

Deze mag officieel van onze Project Home Sweet Home bucketlist geschrapt worden. Nog niet alles hangt of ligt op zijn plaats omdat we nog niet verhuisd zijn, maar dat is alleen nog iets extra om naar uit te kijken.

Bron artikel : VTwonen

Comments are closed.