Extra opbergruimte in huis creëren • 7 Interieurtips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Extra opbergruimte in huis creëren • 7 tips

Woon je niet zo groot en heb je hierdoor moeite om je spullen op een nette manier op te bergen? En zijn alle huidige opbergruimtes thuis momenteel in gebruik? Wij hebben 7 tips om meer opbergruimte thuis te creëren, zodat je spullen opgeruimd en niet meer in de weg staan.

Tip 1 | Creëer extra opbergruimte in je keukenkastjes

Je zult wellicht denken dat al jouw keukenkastjes al helemaal vol staan. In de meeste keukenkastjes zal dit ook zeker het geval zijn, maar kijk bijvoorbeeld eens naar het gootsteenkastje of de kast waar de pannen staan.Het vloergedeelte staat inderdaad vol, maar wat dacht je van er boven? Er bestaat de mogelijkheid om pannen op te stapelen in verschillende lagen, door middel van een carrousel die o.a. bij IKEA te koop zijn. Hiermee kun je nog heel wat extra ruimte winnen.

Tip 2 : Koop een salontafel met lades of een kisttafel

Veel salontafels hebben al één of meerdere lades, maar voor de tafels die dit niet hebben is dit een handige tip. Op zich bespaar je hier niet heel erg veel ruimte mee, maar als je geen lade(s) in je salontafel hebt zul je deze ongelooflijk gaan missen. Alle afstandsbedieningen en tijdschriften kun je hier in kwijt en het voorkomt dat je een rommelig mandje onder je salontafel hebt staan met deze spullen erin.

Wil je het helemaal bont maken en extra opbergruimte creëren? Schaf dan een kisttafel aan als salontafel (zoals deze). Hier kun je enorm veel spullen in bewaren. Het enige nadeel is dat je niet zo makkelijk bij de spullen kan komen als de tafel gezellig vol staat, maar je kunt er ook voor kiezen om de kisttafel in de hoek te zetten.

Tip 3 | Kies voor hogere in plaats van lage kasten

Kies er voor om kasten te kopen die zo dicht mogelijk bij het plafond komen. De meeste kasten komen vaak nog niet eens in de buurt van het plafond en de gevolgen hiervan zijn dat je én te weinig opbergruimte hebt en dat er allemaal losse spullen op de kast terecht komen.

Zonde van het uitzicht in de kamer en het zal voor een hoop extra opbergruimte zorgen als je voor hogere kasten kiest.

Meer lezen

1 2
Share.

Inline
Inline