Geen nare bak en kooklucht in huis of keuken. Oma weet raad

Oma weet raad! Geen nare bak en kooklucht in huis of keuken

Als je bijvoorbeeld pannenkoeken, oliebollen of sterke gekruid vlees bakt dan blijft die sterke geur heel lang hangen in huis of keuken. Wil je niet dat het hele huis stinkt naar een snackbar dan heeft Oma een ouderwetse schoonmaaktip voor je.

Verwarm een pannetje met gewone azijn voordat je gaat koken

  • Zet een pannetje met gewone azijn op de kookplaat en verwarm de azijn tot aan het kookpunt (vergeet je afzuigkap niet aan te zetten)
  • Vervolgens verlaag je temperatuur / zet je kookplaat zachter en laat je het pannetje met azijn rustig opstaan terwijl je ondertussen pannenkoeken aan het bakken bent.
  • Ben je klaar met bakken of koken dan kan het pannetje met azijn ook van de kookplaat
  • Let op dat het pannetje met azijn niet te snel verdampt! Anders heb je een ander probleem…

Heb je gekookt en verdwijnt die indringende kooklucht maar niet?’ Azijn heeft de eigenschap om ook vieze geurtjes uit de lucht te halen”

 

 

 

“Azijn heeft de eigenschap om ook vieze geurtjes uit de lucht te halen.”

Nare geurtjes verwijderen na het bakken of koken :

  • Breng gewoon wat azijn aan de kook (vergeet wederom niet de afzuiging aan te zetten)
  • Vervolgens verlaag je temperatuur / zet je kookplaat zachter en laat het pannetje met azijn een kwartiertje opstaan.
  • Haal na een kwartier het pannetje met azijn van de kookplaat.
  • Bijkomend voordeel als je het azijn verwarmt in een pannetje is dat je pannetje ook weer brandschoon is.
  • Let op dat het pannetje met azijn niet te snel verdampt! Anders heb je een ander probleem…

Binnen een uur zul je merken dat de kookgeur verdwenen is! Heel simpel ..”geurtjes verdwijnen met azijn!”

Leave A Reply