Raamdecoratie en binnen zonwering ideeën

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raamdecoratie en binnen zonwering ideeën

Wanneer u denkt dat zonnewering en raamdecoratie iets van deze tijd is heeft u het mis. De oude Egyptenaren waren een van de eerste die voor hun ramen rieten zonwering gebruikten. Zo hadden zij minder last van de warmte en temperde ze de lichtinval.

Raamdecoratie en zonwering staan erg dicht bij elkaar. De binnen zonwering heeft een hele decoratieve functie, het is een onderdeel van de kamer geworden en een plaatje in het huis. Het heeft dus niet alleen het doel om lichtinval buiten te houden. Sterker nog het kan de lichtinval reguleren waardoor een hele prettige sfeer in huis ontstaat.
Er is enorm veel keuze. Oriënteer u daarom goed voordat je tot een aankoop overgaat. Doe het zelf klussen geeft je een overzicht van de verschillende raamdecoraties en binnen zonweringen.

Aluminium Jaloezieën

De aluminium jaloezie is een zeer functionele vorm van raamdecoratie. Een heel groot voordeel van de aluminium jaloezieën is dat de lichtinval heel nauwkeurig kan worden geregeld. De horizontale jaloezieën kunnen door de stand van de horizontale aluminium lamellen zo worden ingesteld dat er inkijk is en het licht via de lamellen en het plafond verder in de ruimte wordt geprojecteerd waardoor er minder met kunstlicht hoeft te worden gewerkt.

Aluminium jaloezieën

Een bijkomend voordeel is dat de horizontale aluminium jaloezieën van alle binnen-raambekledingsproducten de beste warmte werende eigenschappen heeft

horizontale jaloezieën

horizontale jaloezieën

Houten Jaloezieën

Door de trend naar natuurlijke tinten in ons interieur is de vraag naar houten jaloezieën in de laatste jaren enorm toegenomen. De houten jaloezieën combineren functionaliteit met het decoratieve aspect van raambekleding. Door de uitgebreide keuze in horizontale lamellen is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden.

De houten jaloezieën zijn leverbaar in 25mm- en 50mm lamelbreedte en kunnen worden voorzien van ladderkoord of ladderband. De bovenbak van de jaloezie wordt voorzien van een afdeklat in de kleur van de houten lamel.

De houten jaloezieën combineren functionaliteit met het decoratieve aspect van raambekleding

voorbeeld twee

 

Voorbeeld drie

Aluminium verticale lamellen

De klassieke verticale lamellen zijn gemaakt van aluminium. Deze verticale lamellen hebben een strakke uitstraling en komen dus het beste tot hun recht in een modern interieur. Aluminium lamellen zijn daarnaast vormvast, vochtwerend en makkelijk te reinigen

 

verticale lamellen

verticale lamellen

Plissé

Plissé is een zeer veelzijdig product waarmee voor bijna ieder raam een oplossing kan worden geboden. Doe het zelf klussen heeft in dit artikel gekozen voor de Cosiflor-plissé. De Cosiflor-plissé is in Europa de grootste aanbieder van plissé-systemen en er is de ruimste keuze aan stoffen en mogelijkheden.

Plissé is een zeer veelzijdig product waarmee voor bijna ieder raam een oplossing kan worden geboden

VS-systeem

Plisse VS2 Dit is een spandraad systeem waarbij de plissé in iedere gewenste positie voor het raam kan worden geplaatst. Zodoende is er toch veel lichtinval en door de stof op oogoogte te plaatsen verhindert de plissé ongewenste inkijk. Ook is dit systeem heel geschikt voor kiep-, kantelramen. De maximale breedte-afmeting is 150cm.

VS-systeem

VS-systeem

F-systeem:

Plisse F1/F5 Dit is een trekkoordbedieningssysteem waarbij gekozen kan worden voor een top-down-bediening (F1) een bottom-up-bediening (F5). Bij dit systeem is de stof altijd bevestigd aan een aluminium profiel. Daardoor is dit systeem geschikt voor grotere ramen tot 230cm breed.

F-systeem

F-systeem | Plisse F1/F5 Dit is een trekkoordbedieningssysteem

Er kan worden gekozen voor 1- of 2 verschillende stoffen per plissé. Indien er wordt gekozen voor 2 verschillende stoffen, kan overdag de transparante stof worden gebruikt en ‘s avonds de niet-transparante stof.

De plissé kan worden geleverd voor ieder type raam; van normale ramen tot driehoek- of boogramen. Omdat de plisséstof relatief licht van gewicht is, is het uitermate geschikt voor schermconstructies en serres.

van normale ramen tot driehoek- of boogramen

Meer artikelen Wooninrichting & interieur

wooninrichting interieur

Wooninrichting & interieur | Je eigen huis inrichten doe je zelf!

 

Share.

Inline
Inline